Glasvezel in buitengebied!

Onlangs heeft het college van Opmeer besloten een samenwerkingsovereenkomst met FiberNH aan te gaan voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeente Opmeer. Dit zijn de huishoudens en bedrijven die alleen een koperdraad aansluiting hebben (geen coax kabel of ander snel internet). Voor de gemeente Opmeer gaat het om ca. 300 aansluitingen in de buitengebieden. Het buitengebied van Opmeer heeft geen snelle internetverbinding. Dit kan gevolgen hebben voor het bedrijfs- en gezinsleven. Traag internet en ondernemen gaan niet goed samen. Traag internet en studerende kinderen gaan ook niet goed samen. Net als traag internet en goede zorg niet goed samengaat.

Glasvezel biedt een wereld aan mogelijkheden. Een glasvezelnetwerk is namelijk veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan de kabel die je gewend bent. Daardoor krijg je met glasvezel meer dan alleen supersnel internet. Zo krijg je ook:

 • Je eigen persoonlijke verbinding
 • Een enorme keuze aan tv-zenders en diensten zoals Netflix en Videoland + terugkijken van alle mogelijke programma’s
 • Interactieve televisie met Programma gemist en Video on demand
 • Meer dan genoeg snelheid voor (Ultra) HD-tv
 • Haarscherp beeld en kraakhelder geluid
 • Voordelig bellen (zelfs gratis binnen jouw gemeente) zonder storing of ruis

En dat is nog maar het begin. Want glasvezel is geschikt voor alle denkbare toepassingen, zoals zorg op afstand, slimme thermostaten, leren op afstand, Virtual Reality en nog veel meer.

We kunnen niet meer zonder snel en stabiel internet. Het wordt steeds vanzelfsprekender om informatie online op te halen of te verstrekken. Je kan het je haast niet meer voorstellen dat, als je een werkstuk voor je opleiding moet inleveren, je de wekker moet zetten om om 2 uur ’s nachts de pc aan te zetten en dat je vervolgens uren moet zitten om de benodigde stukken door te mailen. Of de gegevens van je bedrijf, om moedeloos van te worden.

Glasvezel wordt en is ook noodzakelijk voor agrariërs, andere bedrijven en ouderen in buitengebieden. Veehouders moeten bijvoorbeeld melkgegevens online uploaden. Bij sommige bedrijven aan huis werkt een pinapparaat niet als iemand in huis aan het internetten is. En ook in de zorgsector wordt een goede en snelle internetverbinding in de toekomst onmisbaar.

Daarom, doe mee en meld je aan! Als 50% van de bewoners in het buitengebied zich aanmeldt voor een abonnement wordt de aanleg aan het eind van dit jaar nog gestart.

U zult naar aanleiding hiervan vragen hebben. Binnenkort worden informatieavonden gehouden waar u uitgebreid geïnformeerd wordt over de mogelijkheden en waar u met uw vragen terecht kunt. We houden u op de hoogte wanneer en waar dit zal zijn!

1 reactie


 1. Goeden avond ik woon helemaal in het buiten gebied we hebben nu snel internet speciaal voor buiten gebied is echt heel snel van KPN waarom dan op glasvezel overgaan ? Ten eerste dat is onbekend en veel duurder ik kom nu op40€ per maand zonder problemen

  Dus voor ons geen glasvezel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *