Glasvezel in buitengebied!

Onlangs heeft het college van Opmeer besloten een samenwerkingsovereenkomst met FiberNH aan te gaan voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeente Opmeer. Dit zijn de huishoudens en bedrijven die alleen een koperdraad aansluiting hebben (geen coax kabel of ander snel internet). Voor de gemeente Opmeer gaat het om ca. 300 aansluitingen in de buitengebieden. Het buitengebied van Opmeer heeft geen snelle internetverbinding. Dit kan gevolgen hebben voor het bedrijfs- en gezinsleven. Traag internet en ondernemen gaan niet goed samen. Traag internet en studerende kinderen gaan ook niet goed samen. Net als traag internet en goede zorg niet goed samengaat.

Glasvezel biedt een wereld aan mogelijkheden. Een glasvezelnetwerk is namelijk veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan de kabel die je gewend bent. Daardoor krijg je met glasvezel meer dan alleen supersnel internet. Zo krijg je ook:

 • Je eigen persoonlijke verbinding
 • Een enorme keuze aan tv-zenders en diensten zoals Netflix en Videoland + terugkijken van alle mogelijke programma’s
 • Interactieve televisie met Programma gemist en Video on demand
 • Meer dan genoeg snelheid voor (Ultra) HD-tv
 • Haarscherp beeld en kraakhelder geluid
 • Voordelig bellen (zelfs gratis binnen jouw gemeente) zonder storing of ruis

En dat is nog maar het begin. Want glasvezel is geschikt voor alle denkbare toepassingen, zoals zorg op afstand, slimme thermostaten, leren op afstand, Virtual Reality en nog veel meer.

We kunnen niet meer zonder snel en stabiel internet. Het wordt steeds vanzelfsprekender om informatie online op te halen of te verstrekken. Je kan het je haast niet meer voorstellen dat, als je een werkstuk voor je opleiding moet inleveren, je de wekker moet zetten om om 2 uur ’s nachts de pc aan te zetten en dat je vervolgens uren moet zitten om de benodigde stukken door te mailen. Of de gegevens van je bedrijf, om moedeloos van te worden.

Glasvezel wordt en is ook noodzakelijk voor agrariërs, andere bedrijven en ouderen in buitengebieden. Veehouders moeten bijvoorbeeld melkgegevens online uploaden. Bij sommige bedrijven aan huis werkt een pinapparaat niet als iemand in huis aan het internetten is. En ook in de zorgsector wordt een goede en snelle internetverbinding in de toekomst onmisbaar.

Daarom, doe mee en meld je aan! Als 50% van de bewoners in het buitengebied zich aanmeldt voor een abonnement wordt de aanleg aan het eind van dit jaar nog gestart.

U zult naar aanleiding hiervan vragen hebben. Binnenkort worden informatieavonden gehouden waar u uitgebreid geïnformeerd wordt over de mogelijkheden en waar u met uw vragen terecht kunt. We houden u op de hoogte wanneer en waar dit zal zijn!

3 reacties


 1. Goeden avond ik woon helemaal in het buiten gebied we hebben nu snel internet speciaal voor buiten gebied is echt heel snel van KPN waarom dan op glasvezel overgaan ? Ten eerste dat is onbekend en veel duurder ik kom nu op40€ per maand zonder problemen

  Dus voor ons geen glasvezel.


  1. Helemaal met Gonnie eens. Ik heb de aanbieding bekeken. Je bent veel duurder uit. 20 euro vast recht per maand is een behoorlijk bedrag.
   Daarbij de reviews van Solcon gelezen, die de internetprovider gaat worden. Een aantal slechte reviews gezien. Niet echt positief, zeker als je weet dat Con oplichting betekent in het Engels.

   Daarbij vraag ik me af hoeveel provisie de wijkvertegenwoordigers ontvangen per aansluiting. Waarom zouden deze wijkvertegenwoordigers alle informatie moeten geven? Dit hoort toch gedaan te worden door Fiber NL zelf?

   Kortom: voor mij geen glasvezel. No way.


   1. Bij alle providers zul je goede en slechte reviews zien. Ongetwijfeld dus ook bij Solcon.
    Los daarvan zijn wij persoonlijk, en met ons vele anderen, zo heb ik meermalen gehoord, zeker niet duurder uit met glasvezel. Nu betalen we voor een schotel, voor internet en voor bellen. Uiteindelijk gaan we straks minder betalen voor een compleet pakket!
    Verder begrijp ik het verhaal over provisie niet goed. Ik ben zelf een van de ambassadeurs en krijg niets en wil ook niets krijgen voor de inspanningen die ik verricht. De ambassadeurs zijn zelf bewoners van het buitengebied en hebben zakelijk én privé erg veel last van de traagheid van het internet. Hun belang is dat er glasvezel komt! Het zou mooi zijn als medebewoners van het buitengebied solidair zijn met degenen die het echt nodig hebben. Voor de kosten hoef je het niet te laten.

Reacties zijn gesloten.