Oproep vrijwilligers!

19 maart 2020, gemeente Opmeer


OPROEP!

Beste vrijwilligers,
en alle anderen die graag de handen uit de mouwen steken!

Het zijn bizarre tijden waar we mee te maken hebben! Ik heb al heel veel mensen horen zeggen dat ze ‘dit nog nooit meegemaakt hebben’! Het maakt ons allemaal onzeker en we voelen ons kwetsbaar.

Toch zijn er ook in deze periode heel veel mensen die graag iets willen doen voor een ander. U als vrijwilliger bij De Schakel, de Lindehof of waar dan ook binnen de gemeente Opmeer, bent altijd al actief voor anderen bezig. Ook nu willen wij een beroep op u doen waar mogelijk en noodzakelijk.

De komende dagen wordt geïnventariseerd wie behoefte heeft aan hulp en aan wat voor hulp. Daarnaast kijken we naar wie bereid is om te helpen en wat er mogelijk is. Daarbij wordt expliciet aandacht besteed aan de veiligheid van de vrijwilligers: een ieder die actief aan de slag wil, krijgt een aantal mondkapjes en vinyl handschoenen uitgereikt! De mondkapjes zijn gratis beschikbaar gesteld door de tandheelkundige en huisartsen praktijken binnen de gemeente: geweldig!!
Daarnaast roepen wij u op om zoveel mogelijk de richtlijnen van het RIVM te volgen.

Als u het leuk vindt om eens een boodschap te doen, met elkaar een enorme pan soep te koken, de telefoon op te pakken en iemand te bellen, wat dan ook….
Bel of mail dan naar tel:06-14663292 mail: GemOpmeerHelptElkaar@gmail.com of neem contact op met een van de beide Wijksteunpunten, de Lindehof 0226-359123, de Schakel

06- 41302970.

Mijn naam is Nelleke Guijt en ik denk graag met u mee over wat u (en wij allemaal) kan betekenen voor een ander.

 

Blijf gezond en pas op elkaar!

 

 

Dit initiatief is in samenwerking met:

Gemeente Opmeer
Schuif ’s aan Opmeer
De Lindehof
Golf met Pit
De Schakel