Voortgang ontwikkelingen A.C. de Graafweg

Interview door tv NH:

Inwoners Opmeer willen prachtige bomen niet missen

10 januari 2019, 15.22 uur · Aangepast 10 januari 2019, 16.01 uur

NH
NH
OPMEER – Met de opwaardering van de AC de Graafweg verdwijnen er honderden bomen die beeldbepalend zijn voor het dorpsaanzicht van de gemeente Opmeer. Veel inwoners en ook de gemeente zijn erop tegen en roepen de provincie op om tot een goede oplossing te komen.

De AC de Graafweg loopt dwars door de gemeente Opmeer en gaat op de schop. De provincie gaat de weg verbreden om ‘m zo veiliger te maken. Een prachtig plan, vinden de meeste inwoners. Ze hebben hier tenslotte jaren op gewacht, maar de groenvoorziening wordt volgens hen een beetje vergeten.

Hoge drukleiding
Zo moeten honderden bomen plaats maken voor de weg omdat er een hoge drukleiding door waterleidingbedrijf PWN moet worden aangelegd. Met die aanleg worden ook sloten verplaatst en is er eigenlijk geen ruimte meer om nieuwe bomen te plaatsen langs de AC de Graafweg. En dat vindt ook Tinus Waayer van de dorpsraad erg jammer:

(Artikel gaat verder onder de video)

Naast het gebrek aan groenvoorziening, voelen ook de bewoners aan de Koekoeksbloem zich een beetje vergeten in het plan van de opwaardering van de weg. Ze wonen er pal achter en moeten het doen met een geluidsscherm van maar liefst dertig jaar oud dat niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet.

Geluidsscherm
Maar vooralsnog ziet het er niet naar uit dat ze een nieuw geluidsscherm krijgen en dat doet een beetje zeer, zeker met het oog op de nieuw aangelegde Westfrisiaweg aan de andere kant van de A7.

Eind deze maand gaat de provincie opnieuw in gesprek met de inwoners over de plannen en worden ook de zienswijzen besproken.